Sinds de kleuterklas kampt onze dochter van ondertussen bijna 17 jaar met selectief mutisme. Ze durfde met niemand te praten behalve met de mensen die dicht bij haar stonden. Verschillende therapeuten en psychologen hebben ons proberen te begeleiden, maar het gewenste resultaat bleef uit. In het begin van het vierde middelbaar ging het van kwaad naar erger, haar zelfbeeld lag heel laag, ze wilde niet meer leven en kampte met eetstoornissen. Na een opname in het ziekenhuis van drie weken kwamen we terecht bij een psychiater waar het niet volledig mee klikte, maar we vonden geen andere mogelijkheden. Bij andere instanties waren er wachtlijsten van maanden tot een jaar. Na zoeken en overleg met onze dochter zijn we naar Isabelle gestapt. Isabelle is iemand die dicht bij haar cliënten staat, helemaal anders dan de psychiater die mijn dochter begeleidde. Isabelle is een creatieve, vrije geest en paste perfect bij onze dochter. Onze dochter voelde zich goed bij haar. Ze is de laatste twee jaar volledig veranderd. Ze is open gebloeid, heeft veel nieuwe vrienden gemaakt en heeft haar gewicht onder controle. Isabelle is heel betrokken, ze stuurt nog steeds af en toe een berichtje om te vragen of alles goed gaat met haar. We zijn heel blij dat we deze stap gezet hebben, anders waren we nu misschien nog steeds aan het zoeken en wachten op gepaste hulp. 

Bedankt Isabelle! ♥  Mama van M.

 

Isabelle, ik wil je heel graag bedanken voor alles wat je gedaan hebt!

Ik ben bij jou terecht gekomen toen ik nog niet lang in een nieuwe job zat waarin ik me niet goed voelde. Het was een moment in mijn leven waarin de onzekerheid toesloeg. Ik twijfelde aan mijn eigen kunnen en wat ik precies wil en nodig heb in het leven. Dankzij de sessies heb ik ondertussen meer zelfvertrouwen gekregen en een betere visie op wat ik wil.  Je stelde me direct op mijn gemak en gaf veel tips en oefeningen. De ademhalingsoefeningen die je vrijblijvend aanbood, hebben me zeer goed geholpen, en helpen nog steeds, om meer rust te vinden in stresserende situaties.

Bedankt om me door deze moeilijke periode te hebben geholpen!

L.

 

Helemaal uitgeput, uitgeblust en vol frustratie kwam ik bij Isabelle terecht. Net thuis gezet met een burn-out en niet echt bereid dit te aanvaarden. Ik ben een vechter, een werker, ambities en perfectionistisch, een sterke vrouw… en toch. Ik kon geen geluid meer verdragen, huilde voortdurend, was boos op mezelf en ook op iedereen om me heen, inclusief onze 2kids. Isabelle heeft me leren aanvaarden dat dit een periode was waarin ik eindelijk tijd voor mezelf moest nemen, even afstand nemen van alles, de rust moest opzoeken, opnieuw leren ademen, niet lopen maar wandelen en uitzoeken wat IK echt wou in het leven en moedig genoeg te zijn hiervoor te gaan. Vooral milder zijn voor mezelf; dat blijf ik nu nog steeds toepassen of ik probeer het toch… ‘Lisa is OK’ staat nu op mijn spiegel geschreven naast de foto van mijn lieve papa (sterretje in de hemel) en dat geeft me elke dag dat tikkeltje extra kracht en moed mezelf te leren aanvaarden en graag te zien.

Dikke danku lieve Isabelle x Lisa

 

Ik ben een jonge man en heb al zware periodes gekend in mijn leven. Tijdens mijn meest recente, moeilijke periode heb ik ervoor gekozen om te gaan praten met Isabelle om samen naar oplossingen te zoeken tegen mijn stress en mijn hoogsensitiviteit. Wanneer je je slecht in je vel voelt, komt geluk niet vanzelf. Soms moet je werken voor je geluk. En dat deden we ook, werken aan mijn geluk. Bij Isabelle kreeg ik de hulp die ik nodig had.  

R.

 

Lieve Isabelle, je weet zo snel waar het echt over gaat en waar er aan gewerkt kan worden om iemand echt te helpen. Je gaf me verschillende opdrachten die me deden nadenken en vooral deden handelen. Op heel korte tijd kon ik grote stappen zetten. Het leven gaat aan een rotvaart vooruit en we vergeten soms dat we zelf de touwtjes in handen kunnen en moeten nemen. Binnen enkele maanden spring ik eindelijk en volg ik mijn hart. Dat laatste duwtje in mijn rug heb jij me gegeven. De sprong die ik voordien niet durfde te wagen…

Na drie sessies sta ik er weer en geloof ik opnieuw in wie ik ben en waar ik heen wil. Grote dankbaarheid voor jouw warme en oprechte aanpak als coach. Dank je wel… en niet zo een klein beetje.

Liefs!  V.

 

In ‘de grote mensenwereld’ zeiden ze telkens: “Rani, als ik twintig was, goh dat waren de beste jaren, geniet ervan!”. En voila. Ik maak ondertussen al enkele jaren deel uit van die jaren als twintiger. Plots kwam ik tot het besef dat het leven niet zo zorgeloos is, dan dat ik altijd gehoopt had. Er kwamen gebeurtenissen op mijn pad die niemand kon voorspellen en waar ik helemaal van overspoeld raakte. Of ik zat met twijfels en onzekerheden waar ik geen weg mee wist. Ik werk zelf als verpleegkundige in de Geestelijke Gezonsheidszorg bij kinderen. Ik geef dagelijks raad aan ouders, collega’s, pubers, vriendinnen dat als er iets is, je erover moet durven praten. Ik kon het altijd goed uitleggen, tot ik zelf op het punt kwam dat ik eens met iemand moest gaan praten. Er heerst nog veel taboe rond ‘met iemand gaan praten’. Maar ik heb er nog geen seconde spijt van gehad om Isabelle te leren kennen. De gesprekken gingen zo vlot. En dan eens met een lach, en dan eens met een traan. Geen seconde heb ik me niet op mijn gemak gevoeld. Ze deed me stilstaan en nadenken. En stap voor stap hielp ze me om weer op zoek te gaan naar stukjes van mezelf, naar kleine gelukskes, naar stappen die helpend zouden zijn. Of af en toe moest ik ook eens een stapje terug zetten. En oh ja, mijn ademhaling. Tot rust komen. Ook thuis. Het gevoel, na mijn gesprekjes met Isabelle is onbeschrijfelijk. Er valt een hele last van mijn schouders als ik de deur daar sluit. Een bevrijdend gevoel. Een stukje hoop om gewoon weer verder te gaan. Om vooral de dingen te doen waar ik me ECHT goed bij voel en dat ik niet te streng mag zijn voor mezelf. Ik ben eigenlijk een grote geluksvogel omdat ik Isabelle heb leren kennen!

Nog eens bedankt voor alles Isa! Ik ben een echte geluksvogel! Rani.

 

 

       Relatiecoaching ‘The Loft Experience’ Miele

 

“Niet gemakkelijk, zo toegeven aan jezelf dat er iets niet klopt. Dat het niet zo vanzelfsprekend is om elke dag gelukkig te zijn, om alles te ‘overdenken’, om op persoonlijk vlak niet meer zo zelfzeker te zijn of overtuigd van jezelf. Ze zeggen dat het de leeftijd is, gedaan met het studentenleven en richting een volwassen leven. Ik heb hier vaak mee gelachen, maar het moment komt er ineens dat je aan het twijfelen slaat over alles rondom jezelf. Toen besloot ik iemand in vertrouwen te nemen en te praten over die gevoelens. Snel kwam ik bij Isabelle terecht en dat eerste buikgevoel zat meteen juist. Ik voelde dat dit de plek was waar ik me niet moest schamen om als 25jarige te praten over dingen die niet goed aanvoelen in mijn leven. Of het nu om werk gaat, om verbroken relaties of angst voor nieuwe dingen, niets was onbespreekbaar. Dat dit kan  in een positieve setting waar toegeven aan je emoties of je fouten uit het verleden perfect kan, heeft me telkens weer overtuigd om deze life coach sessies bij haar voort te zetten. Zelfs met de goede vooruitgang en de nieuwe stappen die ik telkens zet, doet het me deugd om om de zoveel tijd te praten met Isabelle. Want ook als je weer richting die nieuwe geluksgevoelens trekt, is even stilstaan bij alles iets waarin ik wil blijven investeren.”

Nog is bedankt voor alles, ik denk dat mijn tekstje je kan tonen hoe graag ik met jou onze coaching sessies doe!

Laura

 

 

    

Femke Lauwers                                       Klik op de foto’s.         

 

 

Ik hen een hele tijd in behandeling geweest bij Isabelle wegens ziekte en ik moet zeggen ze gaf mijn leven terug kleur. Ik kan alles terug beter relativeren en beetje bij beetje terug initiatieven nemen.  Isabelle leerde mij mijn ziekte aanvaarden en ze leerde me dat er nog andere zaken zijn om positief mee door het leven te gaan. Opnieuw gelukkig zijn met kleinere zaken.

Dank je Isabelle. 💖👍😘

Nadia J.

 

 

 

Verloren was ik toen ik de moed had verzameld om een afspraak te maken bij Isabelle. Nochtans hadden we via een gezamenlijke vriendin toch al kennis gemaakt en voelde we dat het klikte. Maar dit was anders, ik zou mijn kwetsbaarheid moeten laten zien. Ik voelde me verloren, wist niet meer welke weg ik op moest of kon, alles was zwaar en moeilijk. Net getrouwd, moeilijke relatie, samenwerken, dochter die ik voor een groot stuk alleen heb opgevoed en die ineens haar eigen karakter en mening heeft die dan nog niet altijd dezelfde is dan de mijne, moeilijk moeilijk! Ik herinner me dat ik op onze eerste afspraak bijna non-stop praatte. Ze luisterde en wachtte haar moment geduldig af om me dan de ultieme vraag te stellen: en wie ben jij? Perplex was ik omdat ik geen antwoord kon geven, niet eens een poging kwam er uit, ik werd er zelfs emotioneel van. (ik?). En vandaar uit zijn we dus vertrokken op de zoektocht naar mezelf. Grappig, confronterend, kwaad, opgelucht, alle emoties zijn de revue gepasseerd. Onverwerkte gebeurtenissen niet uit de weg gegaan, de spiegel letterlijk naar mezelf gekeerd en gekeken, eerst met toegeknepen ogen, maar die gingen meer en meer open. Onze gesprekken én oefeningen hielpen enorm. Een heel boeiende weg heb ik met Isabelle afgelegd, veel te kort wegens persoonlijke omstandigheden. Maar ik weet waar ik moet zijn als het allemaal weer een beetje teveel of wazig begint te worden. Dankuwel Isabelle! x E.G.

 

Lieve Isabelle, ik wens je te bedanken voor je waardevolle steun en hulp gedurende een periode waar ik er behoefte aan had. Je ontving me steeds op een liefdevolle en warme manier, zonder beoordeling en bracht me op het spoor om te leven volgens mijn innerlijk gevoel en met liefde voor mezelf. Ook gaf je me concrete hulp en informatie met betrekking tot domeinen waar ik weinig van kende. Dankzij je ervaring vond ik bij jou een efficiënte hulp en kwam ik, na een coaching sessie, steeds opgelucht en met een beter inzicht buiten. Wat ik vooral waardeerde is dat je een echte retour geeft en niet enkel vragen stelt. Je doet je coaching sessies met je hart en dit maakt een groot verschil. Ik maak van deze gelegenheid gebruik om je nogmaals te bedanken!  I.V.

 

Isabelle bracht opnieuw kleur in mijn leven. Op haar eigen professionele en toch heel gemoedelijke manier brengt ze inzicht daar waar nodig en geeft ze je een andere kijk op zaken. Ze heeft mijn wereld rijker gemaakt en dat is een ontzettend mooi cadeau! Het gaat goed met mij, ik geniet, ik zoek mijn weg verder uit en ik zie wel waar ik uiteindelijk kom. Merci voor alles Isabelle!  Je hebt blijkbaar, ik kan het soms zelf moeilijk geloven een bepaalde ‘klik’ in mijn hoofd verkregen waardoor ik nu nog zoveel meer geniet… Heerlijk gewoon!  E. H.

 

Soms zijn een paar rake woorden in een lang gesprek voldoende om de juiste mindset te krijgen. En deze kon Isabelle me telkens opnieuw geven. Ik heb contact opgenomen met Isabelle omdat ik de moeilijkste beproeving in mijn leven onderging. Ik verloor op 1 jaar tijd mijn lieve grootvader en mijn mama na een helse ALS strijd. Ik was ook pas mama geworden van mijn tweede kindje en mijn leven werd geleefd. Isabelle vertelde me vaak dat ik een sterke madam ben. Maar ook sterke persoonlijkheden kunnen door de voortdurende emotionele balast en druk diep vallen. Isabelle heeft me geholpen deze periode samen te doorstaan. Ze bracht tips aan hoe ik de laatste momenten met mijn mama kon plaatsen en leuke momenten kon aanreiken die in mijn geheugen gegrift staan. Isabelle is een vrouw van de wereld en dat siert haar. Dat maakte ook dat ik me zo goed voelde bij de gesprekken die we hadden omdat ze perfect aanvoelt waar je op dat moment mee zit. Ze bracht ook ademhalingsoefeningen aan die me hielpen rustig te worden. Het is een Mindfulness ervaring geweest waarbij naast de persoonlijke gevoelsgesprekken ook aandacht werd besteed aan aandachtsoefeningen en ademhaling. Ik bewandel nu verder mijn levenspad, met een zwaardere rugzak maar vooral met een positieve kijk op de wereld.  Céline B.

 

Isabelle is een fantastische vrouw en heeft me enorm geholpen. Ik voelde me meteen goed bij haar. In het begin van het traject was ik enorm afhankelijk van mijn vriend en dankzij de coaching kwam hier verandering in. Ik voel me veel beter en heb veel meer zelfvertrouwen. Ik heb nu zelf mijn eigen mening waarvoor ik kan uitkomen. Ze motiveert me om dingen te gaan doen en ze niet langer uit te stellen. Ze heeft me vooral geleerd om in de eerste plaats aan me zelf te denken, aan het geen wat ik wil en wat mij gelukkig maakt. Zodat ik mijn eigen pad en gevoelens kan volgen. Ze maakte me ook bewust van wat ik kan bereiken door me te focussen op mijn ademhaling tijdens paniekaanvallen. Ik leef nu veel meer mijn eigen leven zonder de bevestiging of goedkeuring van anderen. Tessa G.

 

Toen ik Isabelle contacteerde voor een persoonlijke coaching stond ik er een beetje sceptisch tegenover, in de zin dat ik vroeger ook al coaching had gevolgd en eigenlijk nooit echt resultaat had. Ik hoorde positieve dingen over Isabelle haar aanpak en wou het eens proberen. Toen ik er binnenstapte werd ik zoals altijd heel vriendelijk, spontaan en warm onthaald. Het was een kennismakend gesprek met eerst veel praten over wat ik eigenlijk verwachtte en wat mijn doelen waren. Omdat ik eigenlijk niet concreet wist wat er met mij scheelde op dat moment werd het heel erg duidelijk door Isabelle haar taakje wat er gaande was. Ik heb heel goed mijn huiswerk gemaakt en dat was de basis om onze gesprekken te starten. Maar door Isabelle haar zeer sterk aanvoelen van mensen en gedachten werden we soms afgeleid naar andere gesprekken . Het is ook juist door deze gesprekken dat alles duidelijker werd en elke keer na een sessie , voelde ik weer de kracht en de energie die ze me gaf om door te zetten. En effectief door haar hulp en begeleiding kwam ik vlugger tot een conclusie dan ik anders zou gekomen zijn. Door de energie en kracht die ik haalde uit de sessies, nam ik mijn leven in handen en nam beslissingen. Door deze beslissingen waren er dingen die moeilijker liepen maar ook daarna tijdens onze sessies werd duidelijk waarom het allemaal zo gelopen was en eens die fase door liep het allemaal heel vlot. Isabelle is een goede en warme coach met zeer zachte stem, eens je haar sessie ruimte binnenwandelt valt alle stress van je af en lijkt het of je een leuke afspraak hebt met 1 van je vriendinnen en daarom voelt het juist zo goed.  Dank je Isabelle! K. L.

 

Na lang twijfelen zette ik eind 2016 de stap om contact op te nemen met Isabelle voor een eerste gesprek. Ik twijfelde of ik dit wel zou doen aangezien ik eerder al minder goede ervaringen had gehad bij psychologen en ik niet wist wat ik me precies moest voorstellen bij een term als life coaching. Nu, een goed half jaar later, ben ik heel erg blij dat ik de stap toch gezet heb! Dankzij de sessies bij Isabelle heb ik mijn goesting in het leven weer terug gevonden, heb ik weer leren geloven in mezelf en in mijn eigen kwaliteiten. Op momenten dat het wat minder gaat, is de volgende sessie steeds iets om naar uit te kijken. Tijdens de sessies is er, wanneer ik daar behoefte aan heb, ook steeds ruimte voor ademhalingsoefeningen of andere technieken die kunnen bijdragen tot ontspanning. Dit vormt zeker een meerwaarde, zo is life coaching veel meer dan enkel in gesprek gaan. Met wat er gezegd en gedaan is, kan ik thuis steeds verder aan de slag. Nadien heb ik ook weer nieuwe energie en allerlei ideeën. Voor wie twijfelt: kies zeker voor life coaching als je vanuit een positieve invalshoek iets in je leven wil veranderen/verbeteren!  Karen G.

 

Als mens ervaar ik Isabelle als een warme persoonlijkheid met oog en aandacht voor de menselijke kant. Ik voelde me meteen op mijn gemak bij haar. Ik heb dit coachingstraject echt als positief ervaren en ben verrast wat een impact dit op mij heeft. Ik voel echt dat ik aan het veranderen ben. Of beter nog, ik ben veranderd.  Christine T.

 

Isabelle is echt begaan met haar cliënten en neemt haar tijd hiervoor. Haar sessies zijn allesbehalve éénrichtingsverkeer. Zij stelt precies de juiste vragen waardoor de antwoorden die eigenlijk al in je zitten naar boven komen. De afwisseling met praktische oefeningen is ook fijn. Na onze gesprekken blijf ik nooit met vragen zitten. Haar coaching heeft me geholpen bij het boosten van mijn zelfvertrouwen en heeft me geleerd in mijn eigen kracht te staan waardoor ik mezelf kan zijn. Ik heb op korte tijd enorm veel gerealiseerd en dit blijft ook niet onopgemerkt door mijn omgeving. Ze onderscheidt zich echt in haar coachende rol van andere therapeuten omdat je het gevoel krijgt geen nummer te zijn. Haar plezierige persoonlijkheid en gezonde dosis humor maken de sessies luchtig.  Kristof E.

 

Isabelle, ik wil je graag bedanken voor de coaching sessies en je warme onthaal. Je manier van praten en je zachte stem maakte me rustig, waardoor ik me makkelijk kon openstellen voor een goed, open en vertrouwelijk gesprek.  Je gaf me tips waarmee ik direct aan de slag kon. Je deelt objectief je kennis mee waardoor ik tot andere inzichten kwam. In het begin ging het doorbreken van oude patronen met vallen en opstaan, maar na een tijdje werd “de nieuwe manier van denken en handelen” een deel van mezelf. Mijn leven ziet er nu al helemaal anders uit. Ik kan mezelf toestaan om meer van het leven te genieten en minder in de modus van ‘moeten’ te vertoeven. Door naar mijn gevoel en innerlijke stem te luisteren, mijn grenzen te bepalen en te bewaken sta ik nu meer in mijn eigen kracht. Iedere dag bloei ik meer en meer open 🙂  Zo een fijn gevoel is dat om tot jezelf te kunnen komen!!! Het was leuk om jou te mogen ontmoeten en nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring en kennis.    A.

 

Ik ben de eerste keer bij Isabelle binnengewandeld, nog wankel op mijn benen, kortademig, met nog steeds een drukkend gevoel op de borst en steeds weer die lastige hartkloppingen. Eigenlijk een schim van wie ik ooit was. Tijdens mijn bezoekjes aan Isabelle (ik noem het geen sessies – want zo voelde het niet aan) draaide het vooral om praten, praten, blijven praten, en dan die ene rake vraag of opmerking waardoor we weer een stukje dieper konden graven. Ik leerde week na week nieuwe doelen te stellen. We zochten samen naar een manier die bij me paste om uit mijn angstige gedachten te raken. Het zat ‘m ook vaak in kleine dingen: wat haalt je uit je lood en kan je snel als frustratiepunt elimineren? Keuzes maken, durven beslissen waar je je tijd in wil steken. Waar je voldoening uithaalt en daarnaar handelen.

We zijn nu bijna een jaar later en er zijn nog momenten waarop dat onrustige hart van me de overhand probeert te nemen en ik weer even alles in de plooi moet krijgen. Maar daarvoor heb ik de trucjes en kneepjes geleerd die me voortaan wel in balans en uit de spoed zullen houden. Merci, Isabelle, merci.  Kirsten V.