Wij mensen zijn ongelooflijk goed in dromen. Grootse plannen, kleiner – meer behapbare – plannen, we maken ze en gooien ze vervolgens ergens in een duister hoekje van ons brein bovenop onze ‘stapel dromen’. Hoe zonde is dat we niks of weinig doen met de dingen waarvan we denken dat ze ons het gelukkigste maken?

Stap 1: Fantaseer

Denk groots, wat zou je willen als alles mogelijk was? Hoe zie je de toekomst voor je? Wil je een succesvol eigen bedrijf? Die ene studie afronden? Beter leren koken? Laat je hart spreken en schrijf alles op wat in je op komt.

Stap 2: Maak het realistisch

Nu mogen alle bezwaren op tafel. Wat is het ergste wat kan gebeuren? Hoe erg is dat?
Waar ben je bang voor? Wie kan je helpen die angst weg te nemen?
Maak het bespreekbaar. Mensen helpen graag, zeker als het gaat om een gemeenschappelijke interesse en het overdragen van kennis hierover.

Stap 3: Go for it! En durf te vallen…

Nu we alle bezwaren van tafel hebben geveegd is het tijd om van de bank te komen. Pak die telefoon en bel die ene kennis. Met één kleine handeling komt je droom weer wat dichterbij. Je zult zien dat alleen al het bezig zijn met die droom je ontzettend veel energie geeft. En vergeet niet: het proces er naar toe is onderdeel van je geluk. Niet alles hoeft meteen perfect. Ook vallen en weer opstaan geeft voldoening!

Welke droom ga jij deze week najagen?